Pieter Fannes woont sinds vijftien jaar met vrouw en kat in Schaarbeek. Zoontjes Mingus & Astor vervolledigen het gezin. In 2022 bracht hij met bioloog Geert-Jan Roebers het boek "Soortenschat" uit (Gottmer kinderboeken), dat kinderen op speelse wijze wegwijs gemaakt door de natuur die hen omringt.

Als live tekenaar werkt Pieter regelmatig samen met jazz- en klassieke muzikanten. Hij tekende "L'Histoire du Soldat" van Stravinsky en met het Orchestre Philharmonique de Liège werkt hij aan een jaarlijkse concertenreeks rond de vier elementen.

In 2018 publiceerde hij bij Bries het boek "Live. Jazzconcerten op papier". Hij illustreert kinderboeken voor jonge lezers en werkte als freelancer voor opdrachtgevers als Oxfam Wereldwinkels, Vluchtelingenwerk of De Standaard. 

In 2019 verdedigde Pieter een doctoraat over de geschiedenis van creativiteit en het onderwijs. Hij is een van de oprichters van de burgerbeweging Heroes for Zero. Zijn werk als illustrator wordt gekenmerkt door een eclectische nieuwsgierigheid en een voorliefde voor penseel en inkt.

Using Format